Zapečená sekaná z masa a brambor
75 min.
Ingredience
- Na kaši
- 1000gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 8gramůSůl
- 2litryVoda pitná
- Na sekanou
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 200gramůStrouhanka
- 40gramůSádlo škvařené
- 8gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 6gramůPepř černý mletý
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kusy a uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Přidáme mléko, sůl, 3 vejce a máslo a metlou vyšleháme do hladké kaše.
- 2Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, až zesklovatí. Přidáme mleté maso, strouhanku, trochu mléka, pepř, sůl a vejce a vypracujeme do hladké hmoty.
- 3Pekáč vymažeme máslem (20 g) a vysypeme strouhankou, na dno rozprostřeme vrstvu kaše, na ni vrstvu masa a zakončíme opět vrstvou kaše. Povrch vyrovnáme, poklademe plátky másla a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypané nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.