Zapečená štika s bylinkami
45 min.
Ingredience
- 1kilogramŠtika obecná
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
- 20gramůKerblík
- 1kusBobkový list
- 20gramůBazalka
- 30gramůMáslo bylinkové
- 5decilitrůVíno bílé
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pekáči rozehřejeme máslo a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Vykuchanou očištěnou štiku nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče a kůži několikrát nařízneme. Posypeme nasekanými bylinkami, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut. Potom rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek povaříme, odstraníme bobkový list a vmícháme bylinkové máslo. Šťávou přelijeme pečenou štiku, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme kolečkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.