Zapečená šunka s makaróny

65 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
48 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, vložíme makaróny a vaříme podle návodu do měkka (přibližně 15 - 20 minut). Uvařené makaróny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat, poté je dáme do mísy.
  • 2
    Šunku od kosti nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a šunku osmažíme do růžova. I s omastkem ji přidáme k makarónům, promícháme s nastrouhaným sýrem a směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli dvěma lžícemi másla. V misce vyšleháme smetanu s vejci, solí, pepřem a hořčicí, makaróny zalijeme.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C - 220°C přibližně 25 minut do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.