Zapečená svíčková s houbami

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby nakrájíme na plátky, listy čekanky natrháme na menší kousky, svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, česnek prolisujeme, rozmarýn posekáme najemno. Rozmarýn nasypeme do oleje, přidáme česnek, rozmícháme a necháme chvíli uležet. Mezitím naklepeme plátky svíčkové hodně dotenka, osolíme a opepříme.
  • 2
    Maso rozprostřeme na žáruvzdorné talíře, osolíme, opepříme, potřeme ochuceným olejem a dáme do silně vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme zhruba 4 minuty a vyjmeme z trouby.
  • 3
    Plátky hub orestujeme na másle, smícháme s čekankou a poté houbami i s vypečenou šťávou a tukem překryjeme maso na talířích. Nakonec posypeme troškou strouhaného parmezánu.
  • 4
    Podáváme přímo na talířích, na kterých se maso zapékalo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.