Zapečená svíčková s houbami
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 60gramůOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 100gramůČekanka
- 80gramůHouby čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na plátky, listy čekanky natrháme na menší kousky, svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, česnek prolisujeme, rozmarýn posekáme najemno. Rozmarýn nasypeme do oleje, přidáme česnek, rozmícháme a necháme chvíli uležet. Mezitím naklepeme plátky svíčkové hodně dotenka, osolíme a opepříme.
- 2Maso rozprostřeme na žáruvzdorné talíře, osolíme, opepříme, potřeme ochuceným olejem a dáme do silně vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme zhruba 4 minuty a vyjmeme z trouby.
- 3Plátky hub orestujeme na másle, smícháme s čekankou a poté houbami i s vypečenou šťávou a tukem překryjeme maso na talířích. Nakonec posypeme troškou strouhaného parmezánu.
- 4Podáváme přímo na talířích, na kterých se maso zapékalo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.