Zapečená treska na česneku
80 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 750gramůTreska aljašská
- 300gramůBrambory
- 30mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Před použitím tresku dobře propláchneme. Vložíme do vařící vody a 15 minut necháme mírně vařit. Poté rybu rozebereme na kousky a vybereme kosti.
- 2Troubu předehřejeme na 180 °C Pekáček vymažeme olejem. Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka a naskládáme do pekáčku střídavě s rybími kousky. Pokropíme olejem a dáme péct do trouby. Vejce a drcený česnek rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme. Po 10 minutách směs v troubě zalijeme a dáme péct na dalších 30 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.