Zapečená treska v jogurtu
75 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Příloha
- 250gramůBrambory
- 250gramůHrachové lusky
- 2kusyCibule
- 900gramůTreska aljašská
- 450gramůJogurt bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 2lžičkyKmín drcený
- 1špetkaGaram masala
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaZázvor celý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr, římský kmín, jogurt, citronovou šťávu, koriandr, koření garam masala, zázvor, kajenský pepř, rostlinný olej, sůl a pepř. Do velké zapékací mísy nebo do pekáče upravíme rozebraná kolečka cibule a na ně v jedné vrstvě rozložíme po šířce na proužky nakrájenou rybu a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili hned na začátku, a mísu nebo pekáč zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 30 minut. Pak přelijeme vypečenou šťávu do hrnce a znovu pekáč přikryjeme. Šťávu zvolna vaříme, aby se trochu odpařila. Nakonec do ní vmícháme máslo.
- 2Na talíře s bramborami a dušenými lusky cukrového hrášku upravíme rybu, přelijeme šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.