Zapečená treska v jogurtu

75 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr, římský kmín, jogurt, citronovou šťávu, koriandr, koření garam masala, zázvor, kajenský pepř, rostlinný olej, sůl a pepř. Do velké zapékací mísy nebo do pekáče upravíme rozebraná kolečka cibule a na ně v jedné vrstvě rozložíme po šířce na proužky nakrájenou rybu a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili hned na začátku, a mísu nebo pekáč zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 30 minut. Pak přelijeme vypečenou šťávu do hrnce a znovu pekáč přikryjeme. Šťávu zvolna vaříme, aby se trochu odpařila. Nakonec do ní vmícháme máslo.
  • 2
    Na talíře s bramborami a dušenými lusky cukrového hrášku upravíme rybu, přelijeme šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.