Zapečená vejce na plzeňský způsob

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
72 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
205 mg
Cukr
975 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku s vroucí vodou opatrně klademe vejce, povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Kolečka rozložíme na pracovní desku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme Vegetou a necháme chvilku odležet.
  • 2
    Máslo (80 g) rozehřejeme v pánvi, osmahneme na něm mouku do světlé jíšky, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme na hladkou omáčku. Ochutíme solí, pepřem, vmícháme nasekanou pažitku a stáhneme z ohně.
  • 3
    Veku, nakrájenou na tenké krajíce, potřeme zbylým máslem a naskládáme do zapékací mísy. Na veku naskládáme připravená vejce, přelijeme omáčkou, povrch zasypeme nasekanou petrželovou natí a jemně nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupních pečeme 15 minut. Po upečení rozkrájíme na úhledné porce, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.