Zapečená vejce s balkánským sýrem
20 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 12kusůVejce slepičí
- 500gramůSýr balkánský
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
69 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
211 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na dno každé zapékací misky dáme 15 g másla, poprášíme mletou sladkou paprikou a vsypeme 125 g rozdrobeného sýru. Pečeme v troubě na 150°C asi pět minut.
- 2Poté do každé misky vložíme 3 ztracená vejce, přelijeme čtvrtinou rozpuštěného másla, poprášíme pepřem, mletou pálivou paprikou a tři minuty zapékáme. Vejce podáváme v miskách, zdobíme jemně nasekanou petrželovou natí.
- 3Ztracená vejce: Do vroucí osolené vody s octem postupně opatrně rozklepneme vejce a vaříme zhruba 4 minuty. Vejce poté děrovanou sběračkou vyjmeme, necháme okapat a klademe do zapékacích misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.