Zapečená vejce se šunkou a zeleninou
35 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 80gramůŠunka dušená
- 80gramůKlobása Dunajská
- 3kusyRajčata
- 120gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 120gramůFazole bílé sterilované
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika zelená
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole a hrášek slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky, šunku na nudličky a klobásu na tenká kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Čtyři menší zapékací misky vymažeme máslem.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme šunku, klobásu, rajčata a dusíme. Poté vmícháme hrášek, fazole, osolíme, opepříme a promícháme.
- 3Směs rozdělíme do zapékacích misek, na směs do každé misky rozklepneme 2 vejce a v předehřáté troubě zapečeme.
- 4Podáváme v misce, sypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.