Zapečená zelenina s balkánským sýrem
80 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 3kusyFenykl sladký - hlíza
- 2kusyPórek
- 1kusPaprika žlutá
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůVejce slepičí
- 3kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 250gramůSýr balkánský
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a brambory oloupeme, pórek, fenykl a papriku očistíme. Mrkev, brambory a fenykl nastrouháme na tenké plátky, pórek a papriku nakrájíme na nudličky.
- 2Mléko rozšleháme se smetanou a vejci. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek.
- 3Do vymaštěné zapékací mísy střídavě vrstvíme zeleninu, zaléváme mlékem a sypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří sýr.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.
- 5K zapékané zelenině podáváme masové minutky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.