Zapečená zelenina se sledi

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
46 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané kedlubny a mrkev nakrájíme na kostičky, omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme 5 minut, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Sledě osušíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme rybí maso a odstavíme z ohně.
  • 3
    Zeleninu rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Rozložíme na ni cibuli i ryby, povrch posypeme nasekanou petrželkou. Postupně rozklepáváme vejce a necháme je sklouznout do středu misek. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 4
    Pokrm podáváme posypaný drceným pepřem. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.