Zapečené bramborové noky s gorgonzolou

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
4 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Smícháme je s moukou a solí a z těsta vykrajujeme válečky silné asi 1cm. Nakrájíme je na malé špalíčky a necháme 15 minut stát. Noky vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Sýr nakrájíme na kostky, 2/3 rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme přejít varem a zahustíme jíškou.
  • 3
    Omyté ovoce nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.
  • 4
    Ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací formy a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.