Zapečené bramborové noky s gorgonzolou
75 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 250gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceJíška instantní
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1kusHrušky
- 100gramůRajčata Cherry
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
4 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Smícháme je s moukou a solí a z těsta vykrajujeme válečky silné asi 1cm. Nakrájíme je na malé špalíčky a necháme 15 minut stát. Noky vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Sýr nakrájíme na kostky, 2/3 rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme přejít varem a zahustíme jíškou.
- 3Omyté ovoce nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.
- 4Ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací formy a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.