Zapečené brambory s artyčoky
70 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule červená
- 400gramůArtyčoky
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 600mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Brambory scedíme a polovinu rozložíme na dno pekáčku.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujeme asi 3 minuty. Posypeme moukou a restujeme další 2 minuty. Přilijeme mléko. Jakmile se začne vařit, přidáváme postupně srdíčka artyčoků, zeleninovou směs a polovinu sýrů. Okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Mícháme asi 3 minuty. Vlijeme do pekáčku na první vrstvu brambor, rovnoměrně rozložíme a naklademe druhou vrstvu brambor. Vše zasypeme strouhanými sýry a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 30 minut.
- 3Podáváme jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.