Zapečené brambory s cuketou a olivami

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky a rozložíme do pánve. Zalijeme mlékem a vaříme ne zcela doměkka. Vařené brambory z pánve vyjmeme, mléko uchováme.
  • 2
    Plátky brambor urovnáme na dno zapékací mísy, na ně dáme další vrstvu brambor, dále vrstvu na kolečka nakrájených cuket a posypeme nakrájenými olivami.
  • 3
    Vejce rozšleháme a přilijeme k nim mléko z pánve. Brambory zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zalijeme je připravenou vaječnou směsí a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. Před podáváním brambory pokapeme ještě trochou oleje a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.