Zapečené brambory s droždím

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájený pórek krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání je rozpustíme. Přilijeme 500 ml vody, vývar a necháme přejít varem. Přidáme jíšku, rozmícháme a znovu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku, sůl a pepř.
  • 3
    Drožďovou omáčkou přelijeme plátky brambor. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.