Zapečené brambory s droždím
85 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1kusPórek
- 42gramůDroždí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyCibule
- 2lžičkyVývar z hovězích kostí
- 50gramůJíška instantní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePažitka
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
- 2Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka rozkrájený pórek krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání je rozpustíme. Přilijeme 500 ml vody, vývar a necháme přejít varem. Přidáme jíšku, rozmícháme a znovu uvedeme do varu. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku, sůl a pepř.
- 3Drožďovou omáčkou přelijeme plátky brambor. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.