Zapečené brambory s jehněčím
150 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 20mililitrůOlej olivový
- 680gramůBrambory
- 5kusůCeler bulvový
- 3lžíceJečné kroupy
- 100gramůMrkev kořen
- 1litrVývar jehněčí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůJehněčí kotlety
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kotlety restujeme na oleji z každé strany 12 minut.
- 2Do ohnivzdorné mísy vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na ni brambory na kolečka, plátky mrkve, celeru, šalvěj, tymián a navrch kotlety. Přidáme sůl a pepř a vše posypeme kroupami a ostatními surovinami. Nakonec vložíme zbylé brambory a přelijeme vývarem.
- 3Dusíme v troubě 1 a 1/2 hodiny, poté zvýšíme teplotu ze 190 °C na 230 °C na dalších 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.