Zapečené brambory s treskou
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 900gramůBrambory
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 450gramůTreska aljašská
- 150gramůBrokolice
- 1kusPaprika červená
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
28 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na plátky, tresku na kostky, papriku na proužky a cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem se smetanou. Jakmile se směs začne vařit, přidáme rybu, růžičky brokolice, papriku, osolíme a opepříme. Vaříme 10 minut.
- 3Polovinu brambor vložíme na dno pekáčku v jedné vrstvě. Z pánve nalijeme směs s rybou a jako poslední vrstvu položíme druhou polovinu brambor. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme při střední teplotě 30 minut.
- 4Podáváme jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.