Zapečené brambory s vepřovými žebírky
70 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůBrambory
- 600mililitrůZakysaná smetana
- 800gramůVepřová žebra
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
55 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je ve vrstvách do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme.
- 2Zakysanou smetanu promícháme s mlékem a nalijeme na brambory. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, ze všech stran do nich vetřeme sůl a pepř. Maso poklademe na brambory a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- 3Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.