Zapečené brambory se slaninou a pórkem
55 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 5kusůBrambory
- 1kusPórek
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 200gramůSlanina vepřová
- 1špetkaProvensálské koření
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
66 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme spolu s pórkem na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Do vymazané zapékací mísy navrstvíme brambory, pórek, slaninu a ochutíme kořením. Můžeme udělat několik vrstev. Zalijeme smetanou a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40minut. Zhruba 10minut před vyjmutím poklademe na brambory plátky sýra nebo posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme bez pokličky.
- 3Podáváme dozdobené nasekanou čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.