Zapečené brambory se zelím
110 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 2kusyCibule
- 1kilogramBrambory
- 1kilogramMoravské uzené maso
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůZelí bílé - sterilizované
- 250gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1kusPaprika zelená
- 2kostkyBujón hovězí
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2lžičkyKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Plech vymažeme sádlem a na něj naskládáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, propláchneme a půlku položíme na cibuli, posypeme kmínem, osolíme, opepříme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na plátky nakrájené uzené, zelí, které jsme nechali odkapat, vezmeme druhou půlku brambor a naskládáme je na plech. Papriku nakrájíme na kolečka a poskládáme na brambory. Vezmeme 2 dl vody ve které jsme vařili uzené, vložíme 2 kostky bujonu, promícháme a zalijeme směs na plechu. Nakonec polijeme smetanou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut.
- 2Upečené uzené posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.