Zapečené cannelloni

70 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Piniová semena opražíme na suché pánvi. Česnek oloupeme. Špenát omyjeme a nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme špenát a 4 minuty ho dusíme, necháme zchladnout a vymačkáme. Špenát smícháme s piniovými semeny a mascarpone, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Parmazán nastrouháme. Na dno zapékací mísy dáme část rajčatové omáčky s bylinkami. Cannelloni naplníme sýrovo-špenátovou směsí, vložíme do omáčky a na cannelloni rozložíme nakrájená rajčata, zbytek omáčky a majoránky. Posypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby na 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.