Zapečené cannelloni
70 min.

Ingredience
- 800mililitrůOmáčka rajčatová
- 300gramůRajčata
- 800gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaOlej olivový
- 150gramůMascarpone
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůSýr Parmezán
- 16kusůCannelloni
- 60gramůOříšky piniové
- 1lžičkaMajoránka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Piniová semena opražíme na suché pánvi. Česnek oloupeme. Špenát omyjeme a nakrájíme nahrubo.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme špenát a 4 minuty ho dusíme, necháme zchladnout a vymačkáme. Špenát smícháme s piniovými semeny a mascarpone, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
- 3Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Parmazán nastrouháme. Na dno zapékací mísy dáme část rajčatové omáčky s bylinkami. Cannelloni naplníme sýrovo-špenátovou směsí, vložíme do omáčky a na cannelloni rozložíme nakrájená rajčata, zbytek omáčky a majoránky. Posypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby na 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.