Zapečené cukety s paprikami, ricottou a mozzarellou
80 min.
Ingredience
- 20gramůHouby sušené
- 150gramůŠpenátový protlak mražený
- 300gramůCuketa
- 1lžičkaSůl
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
- 500gramůPaprika červená
- 200gramůSýr Ricotta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř cayenský
- 125gramůMozzarella
- 1lžíceBazalka
- 5kusůVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do vody asi na 15 minut. Cukety omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky, povaříme je v osolené vodě 2 minuty, zchladíme a osušíme.
- 2Do riccoty vmícháme vejce, rozmrazený špenát, pepř, sůl a pokrájená rajčata. Přidáme polovinu prolisovaného česneku. Na každý plátek cukety dáme lžíci sýrové hmoty, plátky stočíme.
- 3Závitky urovnáme do vymazané zapékací mísy. Rozšleháme vejce se smetanou, vmícháme vymačkané houby, na kostičky rozkrájené papriky a nasekanou bazalku. Přidáme zbylý prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Směsí přelijeme připravené závitky.
- 4Pokrm pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě, posypeme na kostky krájenou Mozzarellou, ještě 5 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.