Zapečené jehněčí kotlety
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusSůl
- 1kilogramBrambory
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 8kusůJehněčí kotlety
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1kusPepř bílý
- 1lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
46 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme. Na pánvi rozpálíme máslo a kotlety na něm opečeme po obou stranách dozlatova. Poté je vyjmeme, do výpeku dáme brambory s cibulí a opečeme je, osolíme a opepříme.
- 2Do zapékací mísy vložíme polovinu brambor s cibulí. Kotlety potřeme česnekem a rozložíme je na brambory. Přidáme tymián, bobkové listy, petrželku a zakryjeme druhou vrstvou brambor s cibulí.
- 3Směs zalijeme 1/2 litrem bujónu, přikryjeme poklicí a dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.