Zapečené kachní maso po normandsku
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1kusEstragon
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůKachní prsa
- 400gramůKachní stehna
- 100mililitrůCalvados
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 4kusyJablka
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
46 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté kachní maso zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Přelijeme pálenkou, zapálíme a když pálenka vyhoří, maso podlijeme trochou vývaru. Vložíme do trouby a upečeme do poloměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a 10 minut povaříme. Po vychladnutí vmícháme žloutky.
- 3Maso vložíme do zapékací mísy, obložíme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky, posypeme tymiánem, nasekaným estragonem a petrželkou, přikryjeme zelím podušeným s nasekanou cibulkou a česnekem. Přelijeme omáčkou a v horké troubě pokrm zapečeme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, ozdobíme snítkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.