Zapečené kachní maso po normandsku

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
46 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kachní maso zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Přelijeme pálenkou, zapálíme a když pálenka vyhoří, maso podlijeme trochou vývaru. Vložíme do trouby a upečeme do poloměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a 10 minut povaříme. Po vychladnutí vmícháme žloutky.
  • 3
    Maso vložíme do zapékací mísy, obložíme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky, posypeme tymiánem, nasekaným estragonem a petrželkou, přikryjeme zelím podušeným s nasekanou cibulkou a česnekem. Přelijeme omáčkou a v horké troubě pokrm zapečeme.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami, ozdobíme snítkou tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.