Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi
135 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 450gramůMušle slávky
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyChilli paprička
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 225mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny Spaghettini
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůOlihně
- 180gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 5kilogramůKrab
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1732 kcal
Bílkoviny
260 g
Tuky
29 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Roztřídíme slávky, ty, které se při poťukání nezavřou, nepoužijeme. Nepoužijeme ani ty, které se po uvaření neotevřely. Lastury slávek před vařením dobře vyčistíme kartáčkem. Krevety vyloupeme, slávky zbavíme vláken.
- 2Ve velké pánvi na jedné lžíci oleje restujeme polovinu chilli papriček, které jsme zbavili semen a nakrájeli na tenké nudličky, a polovinu na plátky nakrájeného česneku. Po třech minutách přidáme víno, pokrájená konzervovaná rajčata i s nálevem a zhruba hodinu pomalu vaříme. Poté zeleninu přepasírujeme, vzniklou omáčku ochutíme pepřem a solí a dáme stranou.
- 3Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a rovněž odložíme.
- 4Ve velkém silnostěnném hrnci na zbylém másle a oleji smažíme druhou polovinu česneku a chilli papriček. Po zhruba pěti minutách přidáme očištěnou a pokrájenou oliheň, slávky, krevety a prudce pod poklicí restujeme, dokud se slávky neotevřou. Poté rendlík odstavíme a vmícháme maso z kraba. Poté přidáme těstoviny, omáčku z rajčat, posekané bylinky a dobře promícháme.
- 5Z pečícího papíru vystříháme čtyři čtverce, rovnoměrně na jednu polovinu čtverce položíme směs, druhou polovinou papíru ji překryjeme, přehneme okraje, naplněný papír přeneseme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba deset minut. Kapsy otevřeme opatrně, aby nás nepopálila pára, hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.