Zapečené kedlubny plněné masem
75 min.
Ingredience
- 8kusůKedlubna
- 400gramůVepřové maso mleté
- 100gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 4gramyMajoránka
- 6gramůSůl
- 50gramůPetržel - nať
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 6gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny seřízneme u kořene, aby měly základnu, na které budou stát. Z druhé strany vydlabeme vnitřek kedlubny, dužinu dáme do mísy. Vnitřek kedlubny posolíme.
- 2Do mísy přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl, majoránku, nasekanou petrželku, podle potřeby zahustíme strouhankou, dokonale prohněteme. Hmotou naplníme kedlubny, pořádně umačkáme a kedlubny rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 30 minut.
- 3Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou, osolíme a ohříváme.
- 4Když jsou kedlubny poloměkké, sejmeme alobal, kedlubny zalijeme smetanou a poklademe plátky másla. Pečeme ještě 15 minut a podáváme zalité hotovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.