Zapečené kysané zelí s fazolemi a sýrem

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
16 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé bílé fazole v sítu omyjeme, dáme do misky, zalijeme vodou a necháme je 6-8 hodin namočené.
  • 2
    Nabobtnalé fazole propláchneme studenou vodou, dáme je do hlubšího kastrólku, zalijeme čistou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, majoránku, očištěný stroužek česneku a a celou očištěnou cibuli. Poté je pod poklicí, při mírném varu, uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 45-60 minut.
  • 3
    Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. Kysané zelí rozkrájíme na menší kusy. Uzené vařené libové maso nakrájíme na proužky. V hrnci si na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k němu přidáme kysané zelí, přilijeme 80-100ml vody a pod poklicí zelí 10 minut dusíme.
  • 4
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Uvařené fazole scedíme, vyjmeme koření, přidáme k nim konzervovaná loupaná rajčata i se šťávou a promícháme je.
  • 5
    Pekáček vytřeme olejem a scezené zelí vložíme do pekáčku. Přidáme k němu uzené maso, fazole s rajčaty, vše promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a případně i osladíme. Povrch zelí pokapeme olivovým a chilli olejem povrch posypeme nastrouhaným sýrem, který jsme promíchali se strouhankou. Pekáček se zelím dáme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
  • 6
    Upečené fazole se zelím dáme na talíře a hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.