Zapečené kysané zelí s fazolemi a sýrem
105 min.
Ingredience
- Dušené zelí
- 1kusCibule
- 125gramůZelí kysané
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- Na vytření pekáčku
- Ostatní suroviny
- 60gramůUzené maso vařené
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr třtinový
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
- Vařené fazole
- Voda na namočení fazolí
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
16 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Malé bílé fazole v sítu omyjeme, dáme do misky, zalijeme vodou a necháme je 6-8 hodin namočené.
- 2Nabobtnalé fazole propláchneme studenou vodou, dáme je do hlubšího kastrólku, zalijeme čistou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, majoránku, očištěný stroužek česneku a a celou očištěnou cibuli. Poté je pod poklicí, při mírném varu, uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 45-60 minut.
- 3Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. Kysané zelí rozkrájíme na menší kusy. Uzené vařené libové maso nakrájíme na proužky. V hrnci si na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, pak k němu přidáme kysané zelí, přilijeme 80-100ml vody a pod poklicí zelí 10 minut dusíme.
- 4Troubu si předehřejeme na 180°C. Uvařené fazole scedíme, vyjmeme koření, přidáme k nim konzervovaná loupaná rajčata i se šťávou a promícháme je.
- 5Pekáček vytřeme olejem a scezené zelí vložíme do pekáčku. Přidáme k němu uzené maso, fazole s rajčaty, vše promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a případně i osladíme. Povrch zelí pokapeme olivovým a chilli olejem povrch posypeme nastrouhaným sýrem, který jsme promíchali se strouhankou. Pekáček se zelím dáme do středu trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
- 6Upečené fazole se zelím dáme na talíře a hned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.