Zapečené lasagne s cuketou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné cukety a lilek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Piniové oříšky 2 minuty pražíme na suché pánvi, kterou potřásáme.
  • 2
    Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou s olejem a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo, na něj vložíme cukety, přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Poté pánev odstavíme, přimícháme piniové oříšky, strouhaný muškátový oříšek a ricottu.
  • 4
    Na jiné pánvi na oleji smažíme asi 4 minuty plátky lilku. K lilku přilijeme vodu, sójovou omáčku a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je lilek měkký.
  • 5
    Do mixeru vložíme prochladlou lilkovou směs a rozmixujeme na kaši.
  • 6
    Zapékací mísu vymažeme, dno vyložíme 4 plátky lasagní a překryjeme částí směsi s cuketami. Překryjeme dalšími 4 plátky lasagní, překryjeme polovinou kaše z lilku a zbylou cuketovou směsí. Dál položíme zbývající plátky lasagní a potřeme lilkovou kaší. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 185°C zapékáme zhruba 35 minut.
  • 7
    Před podáváním pokrm posypeme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.