Zapečené lasagne s cuketou
80 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Čedar
- 2lžícePetržel - nať
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na cukety
- 700gramůCuketa
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVoda pitná
- 280gramůRicotta
- 85gramůOříšky piniové
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- Na lasagne
- 150mililitrůVoda pitná
- 12plátkůLasagne
- 0,5lžičkaSůl
- Na lilek
- 20mililitrůOlej olivový
- 400gramůLilek
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné cukety a lilek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Piniové oříšky 2 minuty pražíme na suché pánvi, kterou potřásáme.
- 2Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou s olejem a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, na něj vložíme cukety, přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Poté pánev odstavíme, přimícháme piniové oříšky, strouhaný muškátový oříšek a ricottu.
- 4Na jiné pánvi na oleji smažíme asi 4 minuty plátky lilku. K lilku přilijeme vodu, sójovou omáčku a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je lilek měkký.
- 5Do mixeru vložíme prochladlou lilkovou směs a rozmixujeme na kaši.
- 6Zapékací mísu vymažeme, dno vyložíme 4 plátky lasagní a překryjeme částí směsi s cuketami. Překryjeme dalšími 4 plátky lasagní, překryjeme polovinou kaše z lilku a zbylou cuketovou směsí. Dál položíme zbývající plátky lasagní a potřeme lilkovou kaší. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 185°C zapékáme zhruba 35 minut.
- 7Před podáváním pokrm posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.