Zapečené lasagne se špenátem

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme, očistíme a v horké osolené vodě blanšírujeme asi 5 minut. Poté špenát vyjmeme, propláchneme ve studené vodě a nahrubo nasekáme.
  • 2
    Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Česnek oloupeme a najemno nasekáme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo a špenát s jarní cibulkou na něm osmahneme, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a smetanou.
  • 4
    Do směsi přimícháme česnek a bazalku a vše asi 4 minuty povaříme. Nakonec přimícháme vejce, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní vrstvíme plátky lasagní, špenát, cherry rajčátka a ricottu tak, aby vrchí vrstva byla ze špenátu a ricotty.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a lasagne pečeme asi 50 minut. Po 30 minutách pečení lasagne vyndáme z trouby, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a dáme ještě na 20 minut zapéct.
  • 7
    Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.