Zapečené lasagne se špenátem
90 min.
Ingredience
- 2kilogramyŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBazalka
- 10kusůCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5kusůVejce slepičí
- 300gramůRicotta
- 10gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- 600gramůRajčata
- 12plátkůLasagne
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme, očistíme a v horké osolené vodě blanšírujeme asi 5 minut. Poté špenát vyjmeme, propláchneme ve studené vodě a nahrubo nasekáme.
- 2Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Česnek oloupeme a najemno nasekáme.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo a špenát s jarní cibulkou na něm osmahneme, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a smetanou.
- 4Do směsi přimícháme česnek a bazalku a vše asi 4 minuty povaříme. Nakonec přimícháme vejce, osolíme, opepříme a promícháme.
- 5Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní vrstvíme plátky lasagní, špenát, cherry rajčátka a ricottu tak, aby vrchí vrstva byla ze špenátu a ricotty.
- 6Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a lasagne pečeme asi 50 minut. Po 30 minutách pečení lasagne vyndáme z trouby, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a dáme ještě na 20 minut zapéct.
- 7Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.