Zapečené lečo

100 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmahneme cibuli, přidáme papriky nakrájené na nudličky a dusíme zakryté do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a společně dodusíme. Mezitím v míse smícháme mleté maso a prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Do máslem vymazaného pekáče klademe jednotlivé vrsty, nejdříve lečo, potom dušenou osolenou rýži, mleté maso, znovu rýži a jako poslední by mělo být opět lečo. Na pánvi rozpálíme máslo, zasypeme paprikou a necháme zpěnit, smícháme se smetanou a zalijeme povrch leča. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.