Zapečené lečo
100 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 400gramůPaprika zelená
- 400gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 200gramůRýže dušená
- 40gramůSádlo škvařené
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme cibuli, přidáme papriky nakrájené na nudličky a dusíme zakryté do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a společně dodusíme. Mezitím v míse smícháme mleté maso a prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Do máslem vymazaného pekáče klademe jednotlivé vrsty, nejdříve lečo, potom dušenou osolenou rýži, mleté maso, znovu rýži a jako poslední by mělo být opět lečo. Na pánvi rozpálíme máslo, zasypeme paprikou a necháme zpěnit, smícháme se smetanou a zalijeme povrch leča. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.