Zapečené lilky s klobásou
105 min.
Ingredience
- 500gramůLilek
- 400gramůPaprika zelená
- 400gramůRajčata
- 12gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPetržel - nať
- 300gramůKlobása Dunajská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme na malé kousky a v míse je necháme nasolené 30 minut odležet. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a papriky zbavené jádřinců na silnější proužky. Nasolené lilky propláchneme a necháme na cedníku okapat. Poté je na rozpáleném másle osmažíme dozlatova a vyskládáme do pekáčku. Na pánvi po lilcích orestujeme papriku a kolečka klobásy, aby nasály šťávu z lilků. Zeleninovou směs osolíme, opepříme, promícháme a rozložíme na lilky v pekáčku. Navrch naskládáme rajčata nakrájená na kolečka, posypaná nasekanou petrželkou. Vše zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě aso 20 minut. Podáváme např. s pečivem nebo jako přílohu k masu.
- 2
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.