Zapečené lilky se sýrem

60 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme z nich půl hodiny na talířku vykapávat vodu. Poté je osušíme a dáme na suchý talíř.
  • 2
    Opečeme je na oleji z obou stran, do zapékací mísy nalijeme olej ze smažení a mísu vysypeme strouhankou.
  • 3
    Na dno dáme opečené lilky a potřeme česnekem.
  • 4
    Připravíme sýrovou směs.
  • 5
    Nastrouháme balkánský sýr i nivu a pokrájíme anglickou slaninu.
  • 6
    Přimícháme rozšlehaná vejce a jogurt a vmícháme posekanou pažitku. Směs rozprostřeme na lilky a zapékáme v rozehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.