Zapečené lilky se sýrem
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyLilek
- 1lžíceStrouhanka
- 10dekagramůSýr balkánský
- 10dekagramůAnglická slanina
- 10dekagramůSýr Niva (Rokfór)
- 1stroužekČesnek
- 150gramůJogurt bílý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme z nich půl hodiny na talířku vykapávat vodu. Poté je osušíme a dáme na suchý talíř.
- 2Opečeme je na oleji z obou stran, do zapékací mísy nalijeme olej ze smažení a mísu vysypeme strouhankou.
- 3Na dno dáme opečené lilky a potřeme česnekem.
- 4Připravíme sýrovou směs.
- 5Nastrouháme balkánský sýr i nivu a pokrájíme anglickou slaninu.
- 6Přimícháme rozšlehaná vejce a jogurt a vmícháme posekanou pažitku. Směs rozprostřeme na lilky a zapékáme v rozehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.