Zapečené lososí filety se slaninou
45 min.
Ingredience
- 1kilogramFilety z lososa atlantického
- 200gramůSlanina vepřová
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaOregano sušené
- 2lžičkyKari koření
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na tenké pásky, vložíme na pánev, osmažíme, přidáme nakrájené zelené fazolky, sůl, pepř, zalijeme vínem, podusíme do vypaření vína a změknutí fazolek, vše vlijeme do zapékací mísy.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo, přisypeme kari koření a umyté, naporcované lososí filety z obou stran opečeme. Porce naskládáme do zapékací mísy na zelené fazolky, pokapeme šťávou z citrónu, posypeme oreganem a vložíme do horké trouby zapéct přibližně na 8 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.