Zapečené makarony s jehněčím masem
95 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 300mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 250gramůJogurt bílý
- 250gramůCréme fraiche
- 100gramůSýr Parmezán
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusKoriandr čerstvý
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1243 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
67 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a osmažíme.
- 2Do pánve přidáme mrkev a fazolky, podlijeme bílým vínem a na mírném ohni vaříme 15 minut. Vše osolíme, opepříme a přimícháme bylinky.
- 3Troubu předehřejeme na 190 °C. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.
- 4Makarony a směs masa a zeleniny dáme do tukem vymaštěné zapékací mísy. Jogurt smícháme s creme fraiche a s vejci a nákyp tím přelijeme. Posypeme parmezánem a zapékáme 35 minut v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.