Zapečené makarony s jehněčím masem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1243 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
67 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a osmažíme.
  • 2
    Do pánve přidáme mrkev a fazolky, podlijeme bílým vínem a na mírném ohni vaříme 15 minut. Vše osolíme, opepříme a přimícháme bylinky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190 °C. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.
  • 4
    Makarony a směs masa a zeleniny dáme do tukem vymaštěné zapékací mísy. Jogurt smícháme s creme fraiche a s vejci a nákyp tím přelijeme. Posypeme parmezánem a zapékáme 35 minut v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.