Zapečené makarony s řeckým jogurtem

340 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
64 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme si troubu na 190°C. Do větší pánve si dáme rozehřát olej, do kterého potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a na mírném ohni opékáme 5 minut. Vložíme mleté maso a opékáme dokud nezmění byrvu. Nalijeme rajčatový protlak a přidáme mouku. Za stálého míchání zahříváme 1 minutu. Potom přilijeme 300 ml kuřecího vývaru, osolíme, opepříme a přidáme skořici. Směs přivedeme k varu, zmenšíme teplotu a pod pokličkou vaříme 25 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut. Potom masovou směs vlijeme do zapékací mísy a navrch uložíme na kolečka nakrájená rajčata. Scedíme si těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce a přidáme jogurt, vejce a řádně promícháme. Směs dáme na masovou směs v zapékací míse a 1 hodinu pečeme.
  • 2
    Vývar kuřecí [42660]:
  • 3
    Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.