Zapečené makarony s vepřovým masem

120 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.
  • 2
    Plátky lilků rozložíme, osolíme a necháme 20 minut vyplakat. Potom je opláchneme, osušíme papírovými ubrousky, postupně smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Přebytečný olej z nich odstraníme papírovými ubrousky.
  • 3
    V téže pánvi smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vložíme mleté maso a mícháme je, až zhnědne. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř, zamícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a směs 15-20 minut vaříme.
  • 4
    V míse smícháme hrášek, macaroni, mozzarellu, čedar, vejce a polovinu parmezánu.
  • 5
    Na dno vymazané dortové formy položíme doprostřed plátek lilku. Tři čtvrtiny počtu plátků pak rozložíme na dno a po stěnách formy tak, aby se mírně překrývaly. Posypeme polovinou zbylého parmezánu.
  • 6
    Masovou směs přidáme ke směsi těstovin, hrášku, vejce a strouhaných sýrů a zamícháme. Náplň opatrně naneseme na lilky a mírně přitlačíme. Zbývající plátky lilku pak položíme navrch opět tak, aby se překrývaly, a posypeme zbytkem parmezánu.
  • 7
    Pokrm zapékáme 25-30 minut dozlatova. Před vyklopením na mísu jej necháme asi 5 minut odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.