Zapečené makarony s vepřovým masem
120 min.
Ingredience
- 350gramůLilek
- 60gramůCibule
- 500gramůVepřové maso mleté
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 80gramůHrášek
- 150gramůMozzarella
- 60gramůSýr Čedar
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůŠpagety, Makarony
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.
- 2Plátky lilků rozložíme, osolíme a necháme 20 minut vyplakat. Potom je opláchneme, osušíme papírovými ubrousky, postupně smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Přebytečný olej z nich odstraníme papírovými ubrousky.
- 3V téže pánvi smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vložíme mleté maso a mícháme je, až zhnědne. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř, zamícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a směs 15-20 minut vaříme.
- 4V míse smícháme hrášek, macaroni, mozzarellu, čedar, vejce a polovinu parmezánu.
- 5Na dno vymazané dortové formy položíme doprostřed plátek lilku. Tři čtvrtiny počtu plátků pak rozložíme na dno a po stěnách formy tak, aby se mírně překrývaly. Posypeme polovinou zbylého parmezánu.
- 6Masovou směs přidáme ke směsi těstovin, hrášku, vejce a strouhaných sýrů a zamícháme. Náplň opatrně naneseme na lilky a mírně přitlačíme. Zbývající plátky lilku pak položíme navrch opět tak, aby se překrývaly, a posypeme zbytkem parmezánu.
- 7Pokrm zapékáme 25-30 minut dozlatova. Před vyklopením na mísu jej necháme asi 5 minut odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.