Zapečené maso

90 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
61 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky a část rozložíme v jedné vrstvě do máslem vymazaného pekáče. Osolíme je, posypeme nakrájeným pórkem a polovinou jemně nasekaného česneku.
  • 2
    Na brambory položíme osolené a opepřené vepřové řízky, na ně rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a nakonec poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme zbylým nasekaným česnekem.
  • 3
    Vše zalijeme smetanou ke šleháhí a pečeme v troubě asi 70 minut při teplotě 200°C.
  • 4
    Chvíli před koncem pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Zapečené maso
Skvělé 😍