Zapečené maso
90 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 600gramůVepřová kýta
- 0,5kusPórek
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
61 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na plátky a část rozložíme v jedné vrstvě do máslem vymazaného pekáče. Osolíme je, posypeme nakrájeným pórkem a polovinou jemně nasekaného česneku.
- 2Na brambory položíme osolené a opepřené vepřové řízky, na ně rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a nakonec poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme zbylým nasekaným česnekem.
- 3Vše zalijeme smetanou ke šleháhí a pečeme v troubě asi 70 minut při teplotě 200°C.
- 4Chvíli před koncem pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Zapečené maso
Skvělé 😍