Zapečené mleté maso Terina
90 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové maso mleté
- 2lžičkySůl
- 125mililitrůVoda pitná
- 150gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůPistácie pražené
- 300gramůChléb konzumní
- 75gramůŠvestky sušené
- 100gramůŠunka dušená
- 5stroužkůČesnek
- 60mililitrůPetržel - nať
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 80mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
51 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso pečlivě smícháme s dvěma vejci, brandy, pistáciovými oříšky, na kostičky nakrájeným chlebem, cibulí, sušenými švestkami, šunkou, drceným česnekem, pokrájenou petrželkou. To vše dochutíme mletým pepřem. Takto vzniklou masovou směsí rovnoměrně naplníme pekáček, který jsem vyložili nakrájenými plátky slaniny. Navrch masové směsi poklademe zbylé plátky slaniny. Zaplněný pekáček vložíme do pekáče většího, který je naplněn asi 1 cm vody, a ten vložíme do trouby, předem rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečeme asi 70 minut nebo do doby, kdy při propíchnutí vytéká z masové směsi již jen čirá šťáva. Po upečení slijeme přebytečnou šťávu, směs vyklopíme z pekáčku na vhodnou nádobu a zakryjeme potravinářskou fólií. Vložíme na nejchladnější místo do lednice a necháme rychle ztuhnout. Po zchladnutí nakrájíme na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.