Zapečené mleté maso Terina

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
51 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso pečlivě smícháme s dvěma vejci, brandy, pistáciovými oříšky, na kostičky nakrájeným chlebem, cibulí, sušenými švestkami, šunkou, drceným česnekem, pokrájenou petrželkou. To vše dochutíme mletým pepřem. Takto vzniklou masovou směsí rovnoměrně naplníme pekáček, který jsem vyložili nakrájenými plátky slaniny. Navrch masové směsi poklademe zbylé plátky slaniny. Zaplněný pekáček vložíme do pekáče většího, který je naplněn asi 1 cm vody, a ten vložíme do trouby, předem rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečeme asi 70 minut nebo do doby, kdy při propíchnutí vytéká z masové směsi již jen čirá šťáva. Po upečení slijeme přebytečnou šťávu, směs vyklopíme z pekáčku na vhodnou nádobu a zakryjeme potravinářskou fólií. Vložíme na nejchladnější místo do lednice a necháme rychle ztuhnout. Po zchladnutí nakrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.