Zapečené nudle s rajčaty

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1706 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
144 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme a osušíme rozmarýn, otrháme jehličky. Připravíme pánev, na které bez tuku pozvolna do světlehněda jehličky opražíme, poté je stáhneme z pánve a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme slaninu a osmažíme ji.
  • 2
    V míse pomocí mixéru smícháme creme fraiche s vejci. Šleháme 4 - 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a přidáme slaninu s rozmarýnem.
  • 3
    Omyjeme rajčata, odstraníme zelené okolí stopky, nakrojíme je do křížku a spaříme horkou vodou. Poté je oloupeme a překrojíme napůl.
  • 4
    Připravíme hrnec s dostatečným monžstvím osolené vody, kterou přivedeme k varu, vložíme nudle a vaříme je 3 - 4 minuty. Uvařené je vyjmeme, necháme okapat a smícháme se zbylým olejem. Nastrouháme parmezán. Nudle promícháme s vaječnou směsí a 50 g parmezánu.
  • 5
    Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a posypeme tenkou vrstvou strouhanky.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC).
  • 7
    Na dno formy rozložíme polovinu směsi s nudlemi, poklademe polovinami rajčat slupkou směrem nahoru a trochu je přitiskneme. Rajčata přikryjeme zbytkem nudlové směsi, poklademe zbylými polovinami rajčat a potřeme olivovým olejem.
  • 8
    Takto připravenou mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme 35 - 40 minut.
  • 9
    Opláchneme bazalku a jarní cibulku. Každé zvlášť nasekáme. Přichystáme goudu, ze které odkrojíme kůru a sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Upečený nákyp vyjmeme z trouby a necháme 10 - 15 minut částečně vychladnout. Ještě horký nakrájíme, upravíme na talíře a podáváme se sýry, cibulkou a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.