Zapečené nudle s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 300gramůAnglická slanina
- 4lžíceOlej stolní
- 350gramůCréme fraiche
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kilogramyRajčata
- 750gramůNudle vlasové
- 100gramůSýr Parmezán
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůStrouhanka
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůCibulka jarní
- 1hrstBazalka
- 300gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 300gramůGouda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1706 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
144 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme a osušíme rozmarýn, otrháme jehličky. Připravíme pánev, na které bez tuku pozvolna do světlehněda jehličky opražíme, poté je stáhneme z pánve a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme slaninu a osmažíme ji.
- 2V míse pomocí mixéru smícháme creme fraiche s vejci. Šleháme 4 - 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a přidáme slaninu s rozmarýnem.
- 3Omyjeme rajčata, odstraníme zelené okolí stopky, nakrojíme je do křížku a spaříme horkou vodou. Poté je oloupeme a překrojíme napůl.
- 4Připravíme hrnec s dostatečným monžstvím osolené vody, kterou přivedeme k varu, vložíme nudle a vaříme je 3 - 4 minuty. Uvařené je vyjmeme, necháme okapat a smícháme se zbylým olejem. Nastrouháme parmezán. Nudle promícháme s vaječnou směsí a 50 g parmezánu.
- 5Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a posypeme tenkou vrstvou strouhanky.
- 6Troubu předehřejeme na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC).
- 7Na dno formy rozložíme polovinu směsi s nudlemi, poklademe polovinami rajčat slupkou směrem nahoru a trochu je přitiskneme. Rajčata přikryjeme zbytkem nudlové směsi, poklademe zbylými polovinami rajčat a potřeme olivovým olejem.
- 8Takto připravenou mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme 35 - 40 minut.
- 9Opláchneme bazalku a jarní cibulku. Každé zvlášť nasekáme. Přichystáme goudu, ze které odkrojíme kůru a sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Upečený nákyp vyjmeme z trouby a necháme 10 - 15 minut částečně vychladnout. Ještě horký nakrájíme, upravíme na talíře a podáváme se sýry, cibulkou a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.