Zapečené penne s masem a sýrovou omáčkou
145 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1kilogramHovězí maso mleté
- 60mililitrůVíno červené
- 700mililitrůOmáčka rajčatová
- 20gramůBujón zlatý hovězí
- 20gramůPetržel - nať
- 500gramůTěstoviny Penne
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Sýrová omáčka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůSýr Čedar
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 2 minuty doměkka. Přidáme mleté maso a průběžně promícháváme a necháme zhnědnout. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou.
- 2Přilijeme víno, rajčatovou omáčku a kostky vývaru. Přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání asi 1 hodinu zvolna vaříme. Odstavíme, přidáme petrželku, sůl, pepř a směs necháme vychladnout.
- 3Připravíme hladkou světlou jíšku z másla a mouky, odstavíme a postupně vmícháme mléko. Průběžně promícháváme a zahříváme asi 5 minut do zhoustnutí. Omáčku odstavíme, necháme mírně vychladnout a vmícháme do ní žloutky a sýr.
- 4Penne vaříme ve slané vodě al dente. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně odkapat. Potom těstoviny smícháme s našlehanými bílky. Polovinu těstovin upravíme na dno hlubokého pekáče vytřeného olejem a pokryjeme masovou směsí.
- 5Zbývající těstoviny promícháme se sýrovou omáčkou a upravíme do pekáče jako horní vrstvu. Posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 45 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.