Zapečené penne s mořskými plody

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme stonky chřestu, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme mrkev. Oloupeme brambory, všechnu zeleninu nadrobno pokrájíme. Petrželku nasekáme.
  • 2
    Oloupeme ocásky garnátů. Omyjeme plátky mořského jazyka a plátky z mořského ďasa, pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme asi 5 minut pokrájenou mrkev, 3 minuty pokrájený chřest, cukety a brambory a nakonec všechno scedíme.
  • 3
    Přendáme povařenou zeleninu do zapékací nádoby, promícháme ji, navrch položíme pokrájené ryby a ocásky garnátů. Vše osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a olej a nakonec přisypeme trochu nasekané petrželky. Nádobu zakryjeme hliníkovou fólií a v troubě předehřáté na 180 °C zapékáme 5-6 minut.
  • 4
    Mezitím vaříme těstoviny, promícháme s obsahem zapékací nádoby, posypeme zbývající petrželkou 5 minut, zapečeme a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.