Zapečené penne s mořskými plody
50 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Penne
- 200gramůGarnát obecný
- 200gramůMořský jazyk
- 200gramůMořský ďas
- 300gramůChřest bílý
- 200gramůBrambory
- 200gramůCuketa
- 40gramůPetržel - nať
- 50mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme stonky chřestu, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme mrkev. Oloupeme brambory, všechnu zeleninu nadrobno pokrájíme. Petrželku nasekáme.
- 2Oloupeme ocásky garnátů. Omyjeme plátky mořského jazyka a plátky z mořského ďasa, pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme asi 5 minut pokrájenou mrkev, 3 minuty pokrájený chřest, cukety a brambory a nakonec všechno scedíme.
- 3Přendáme povařenou zeleninu do zapékací nádoby, promícháme ji, navrch položíme pokrájené ryby a ocásky garnátů. Vše osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a olej a nakonec přisypeme trochu nasekané petrželky. Nádobu zakryjeme hliníkovou fólií a v troubě předehřáté na 180 °C zapékáme 5-6 minut.
- 4Mezitím vaříme těstoviny, promícháme s obsahem zapékací nádoby, posypeme zbývající petrželkou 5 minut, zapečeme a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.