Zapečené plněné papriky
65 min.

Ingredience
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusCibule
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůTelecí plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso umeleme, dáme do misky a přidáme žemli namočenou v mléce, vejce, nakrájenou cibuli a česnek, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Vše dobře promícháme.
- 2Omyté papriky podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Do každé půlky rozdělíme masovou směs, vložíme do olejem vymazaného pekáčku masovou náplní navrch a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zvolna v troubě zapečeme. Při dopékání přidáme půlky rajčat a dopečeme.
- 3Hotové porce při podávání obložíme dílky rajčat.
- 4Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.