Zapečené plněné těstoviny se špenátem
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůSýr Parmezán
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceBazalka
- 500gramůŠpenát mražený
- 1hrstŠpenát listový čerstvý
- 500gramůSýr Ricotta
- 2lžíceFenykl obecný
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1,5kilogramyRajčata
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceCukr krupice
- 400gramůCanneloni
- 400gramůPórek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a najemno posekáme malou červenou cibuli, nastrouháme Parmezán, česnek oloupeme, posekáme a utřeme se solí a s nasekanými bazalkovými lístky.
- 2Okapaný rozmrazený sekaný špenát vložíme do velké mísy, k němu přidáme v horké vodě opláchnuté listy čerstvého špenátu a promícháme. Špenátovou směs doplníme přidáním posekané cibulky, sýru Ricotta, strouhaného Parmezánu, fenyklu a česnekovo-bazalkové pasty. Vše důkladně promícháme, dosolíme a okořeníme pepřem. Hotovou směsí naplníme těstoviny Canneloni a odložíme stranou.
- 3(Pokud používáme jiné těstoviny, určené k plnění a následnému zapékání, které se na rozdíl od Canneloni nedají použít za syrova, uvaříme je v osolené vodě s trochou oleje, slijeme je přes cedník a necháme důkladně okapat a vychladnout. Dále postupujeme stejně.)
- 4Pórek pokrájíme na tenká kolečka, rajčata na kostky a na jemno posekáme kopr.
- 5Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi orestujeme pokrájený pórek. Po dvou minutách přidáme rajčata, cukr, pepř a sůl, vaříme zvolna přibližně 30 minut, až se rajčata rozvaří. Důkladně mícháme, přidáme sekaný kopr, podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Odstavíme z vařiče a odložíme.
- 6Rajčatovou směsí pokryjeme dno šesti zapékacích misek, přidáme naplněné mušle, posypeme podle chuti Parmezánem a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, pak alobal sundáme a zapečeme dozlatova dalších 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.