Zapečené ravioli s antipasti
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůTěstoviny Ravioli
- 1lžičkaSůl
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůAntipasti
- 1lžičkaTresť mandlová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 1lžíceOlej stolní
- 100gramůMandle
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené ravioli scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC).
- 2Tvrdý pikantní sýr nastrouháme. Připravíme hrnec, ve kterém za míchání ohříváme rajčata i se šťávou, přidáme nakládané míchané antipasti a mandlové aroma. Ohříváme, dokud se sýr nezačne tavit. Vše dochutíme solí, pepřem a drcenou šalvějí.
- 3Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme slupky, poté je nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem a vyložíme vařenými ravioli.
- 4Ravioli poklademe směsí zeleniny a rajčat, rovnoměrně rozprostřeme. Navrch nasypeme plátky mandlí a vločky másla. Vložíme do horní části trouby, zapékáme 5-6 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, ravioli upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.