Zapečené ravioli s mrkví
40 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Ravioli
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůGouda
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 3litryVoda pitná
- 0,5hrstKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
381 mg
Postup přípravy
- 1Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Oloupeme česnek a stroužky prolisujeme. Kerblík opláchneme, necháme okapat a najemno nasekáme. Mrkev oloupeme, opláchneme a na struhadle nadrobno nastrouháme.
- 3Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). V pánvi rozpálíme máslo a nastrouhanou mrkev v něm promícháme. Pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a kerblík.
- 4Na struhadle nastrouháme goudu a v misce ji rozšleháme s vejci. Přidáme mléko, smetanu, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek a sůl, vše promícháme.
- 5Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě ji vykládáme ravioli a mrkví, vše přelijeme omáčkou a uhladíme.
- 6Takto připravený nákyp vložíme do trouby a zapékáme zhruba 40 minut ve střední části. Pokud nákyp příliš hnědne, překryjeme ho alobalem.
- 7Hotové těstoviny vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.