Zapečené řezy z mořského jazyka
55 min.
Ingredience
- Omáčka
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOmáčka rajčatová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůStrouhanka
- 15gramůPetržel kudrnka
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety po celé délce posypeme solí a pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme nadrobno pokrájenou šalotkou, posekanou petrželkou a podlijeme hovězím vývarem.
- 2Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, krátce orestujeme, zalijeme rajčatovou omáčkou, osolíme, opeříme, necháme probublat a vlijeme do pekáčku na rybu. Nakonec vše posypeme strouhankou. Zapékáme v předehřáté troubě 15 minut.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.