Zapečené rizoto s kapustičkami
65 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 3lžíceOlej rostlinný
- 500gramůKapusta růžičková
- 200gramůSalám jemný
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžíceStrouhanka
- 50gramůSýr Moravský bochník 45%
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži necháme okapat, vsypeme do kastrolu a zalijeme 300ml vody. Přidáme lžíci oleje a pod pokličkou dusíme doměkka. Očištěné a omyté kapustičky vsypeme do malého množství osolené vody, podusíme doměkka, scedíme a necháme okapat. Salám nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na lžíci oleje. Měkkou rýži promícháme s kapustičkami, salámem, prolisovaným česnekem a pepřem. Směs vložíme do nákypové formy vymazané zbylým olejem a vysypané strouhankou. Rizoto zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Potom povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm přelijeme vejcem rozšlehaným s mlékem. Zapékáme ještě asi 5 minut, aby se sýr roztavil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.