Zapečené rizoto s kapustičkami

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
237 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži necháme okapat, vsypeme do kastrolu a zalijeme 300ml vody. Přidáme lžíci oleje a pod pokličkou dusíme doměkka. Očištěné a omyté kapustičky vsypeme do malého množství osolené vody, podusíme doměkka, scedíme a necháme okapat. Salám nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na lžíci oleje. Měkkou rýži promícháme s kapustičkami, salámem, prolisovaným česnekem a pepřem. Směs vložíme do nákypové formy vymazané zbylým olejem a vysypané strouhankou. Rizoto zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Potom povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm přelijeme vejcem rozšlehaným s mlékem. Zapékáme ještě asi 5 minut, aby se sýr roztavil.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.