Zapečené rybí filé

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
287 mg
Cukr
656 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé nakrájíme na stejné porce. Důkladně je opereme, posypeme polovinou lžičky soli a pepřem, kari kořením. Vložíme do vroucí citrónové vody, filé povaříme 10 minut do měkka. Měkké filé opatrně vybereme z vývaru, naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  • 2
    Půlku rybího vývaru dáme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme pomerančovou šťávou, zbylou solí, pepřem. Vše rozšleháme a na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec do omáčky všleháme žloutky a stáhneme z ohně. Ještě teplou omáčkou přelijeme filé v zapékací míse, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. Vložíme do trouby, zapékáme přibližně 30 minut.
  • 3
    Hotové jídlo necháme 10 minut odpočinout. Následovně krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.