Zapečené rybí filé
45 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 2litryVoda pitná
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůSýr Parmezán
- 40gramůStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
287 mg
Cukr
656 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filé nakrájíme na stejné porce. Důkladně je opereme, posypeme polovinou lžičky soli a pepřem, kari kořením. Vložíme do vroucí citrónové vody, filé povaříme 10 minut do měkka. Měkké filé opatrně vybereme z vývaru, naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 2Půlku rybího vývaru dáme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme pomerančovou šťávou, zbylou solí, pepřem. Vše rozšleháme a na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec do omáčky všleháme žloutky a stáhneme z ohně. Ještě teplou omáčkou přelijeme filé v zapékací míse, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. Vložíme do trouby, zapékáme přibližně 30 minut.
- 3Hotové jídlo necháme 10 minut odpočinout. Následovně krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.