Zapečené rybí filé s bramborami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory a tuřín vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Pórek nakrájíme na kolečka, cuketu a filé na kostky. Krevety uvaříme a vyloupeme.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pórek a cuketu a restujeme 4 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem s vývarem. Přivedeme k varu a přimícháme smetanu, přidáme rybu a povaříme 5 minut. Do směsi vmícháme krevety, zakápneme tabascem, přisypeme sekanou petrželku, osolíme, opepříme a necháme jednou projít varem.
  • 4
    Směs vlijeme do pekáčku a posypeme polovinou strouhaného sýra. Na směs rozetřeme kaši z brambor a tuřínu, zasypeme druhou polovinou sýra a dáme zapéct.
  • 5
    Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.
  • 6
    Upravíme na talíře, zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.