Zapečené rybí filé s mandlemi a ořechy
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůFilé rybí
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSolamyl
- 3lžíceCitronová šťáva
- 30gramůOřechy vlašské
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMandle
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
885 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si směs ze solamylu, soli, pepře, citronové šťávy a jednoho vejce. Touto směsí potřeme jednotlivé porce filé a zprudka je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Poté filé přendáme do pekáčku.
- 2Hermelín nakrájíme na menší kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou. Mandle zalijeme vroucí vodou, necháme chvíli bobtnat, pak vodu slijeme, odstraníme z nich slupku a společně s vlašskými ořechy je nastrouháme a přimícháme k hermelínu. Do připravené směsi přidáme kysanou smetanu, sekanou petrželku, druhé vejce a sůl.
- 3Smetanovou směsí zalijeme filé a dáme do rozehřáté trouby krátce zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.